Vad innebär lån med låg ränta utan säkerhet?

Lån med låg ränta utan säkerhet

Ett lån med låg ränta och utan säkerhet är ett lån där du inte behöver lämna något objekt som pant för lånet. Istället baseras lånet på din kreditvärdighet och din betalningsförmåga.

Du kan använda lånet till vad du vill och välja en återbetalningstid som passar dig. Räntan och avgifterna är däremot oftast högre än för lån med säkerhet.

Hur ansöker man om ett lån utan säkerhet

På det stora hela är det som med vilket annat lån som helst. För att ansöka om ett lån utan säkerhet behöver du vara minst 18 år, ha en regelbunden inkomst och i de flesta fall inte ha några betalningsanmärkningar. Däremot finns det långivare som gör undantag.

Du kan ansöka om lån online hos olika långivare och få besked direkt på skärmen. Du behöver inte heller vara kund hos långivaren sedan tidigare för att ansöka.

Privat- och blancolån utan säkerhet – är det någon skillnad?

Det finns ingen skillnad mellan privat- och blancolån, oavsett om du är ute efter lån med låg ränta eller något snabbare alternativ men med betydligt högre ränta. Det är bara olika namn på samma typ av produkt.

Ett privat- eller blancolån är ett lån utan säkerhet, det vill säga att du inte behöver lämna något objekt som pant för lånet. Istället baseras det på din kreditvärdighet och din betalningsförmåga.

Har lån utan säkerhet högre ränta?

I de flesta fall så är svaret ja. Däremot får du inte glömma att jämföra räntor på lån i just det segmentet som du är ute efter. Även om du absolut vill ha ett utan säkerhet. Räntorna kan nämligen skilja sig avsevärt, vid vissa fall över 50%. Väljer du inte ett lån med låg ränta så är det i slutändan du som får betala en högre månadskostnad.